[an error occurred while processing this directive]

Senaste  

Kvartal 2 -02  
Kvartal 1 -02  

 

JM säljer cityfastighet för 580 Mkr

(020822) I en affär med Ramsbury AB, ett bolag ägt av Stefan Persson, säljer JM tomträtten Beridarebanan 13 på Drottninggatan/Sergelgatan i centrala Stockholm. Försäljningspriset uppgår till 580 Mkr och ger JM ett realiserat resultat om 60 Mkr.

- Affären med Stefan Persson ligger i linje med JMs strategi att avyttra beståndet av förvaltningsfastigheter, säger JMs affärsenhetschef Sten Hamberg.

JM har också sålt några mindre fastigheter i Uppsala, Örebro och Karlstad för totalt 99 Mkr med ett realiserat resultat om cirka 3 Mkr.

Affärerna kommer att redovisas under tredje kvartalet 2002.

Under 2002 har JM hittills sålt fastigheter för 1688 Mkr, med ett realiserat resultat om 269 Mkr.

 

NCC säljer kontorsdel av höghus i Århus för 140 Mkr

(020820) NCC Property Development har sålt den största delen av höghuset vid Bruuns Galleri i Århus, Danmark, till revisions- och rådgivningsföretaget KPMG. Försäljningen gäller tio av husets totalt 17 våningar. Försäljningspriset är ca 140 MSEK (125 MDKK), vilket för NCCs del innebär en god utvecklingsvinst. Vinsten påverkar NCCs resultat under tredje kvartalet.

Bruuns Galleri, som utvecklas av NCC Property Development, är ett av Danmarks största byggprojekt. Byggprojektet Bruuns Galleri ligger mitt i centrala Århus och omfattar totalt ca 90 000 kvm kommersiella ytor. Förutom höghuset byggs en stor dagligvarubutik, fem större specialbutiker, ett 70-tal mindre butiker, biograf med tio salonger samt parkeringsgarage med plats för 1 200 bilar.

Höghuset, som ingår som en del av Bruuns Galleri, är utvecklat i samarbete mellan NCC och KPMG. Höghuset är på totalt 13 500 kvm och innehåller kontor och bostäder. KPMG flyttar sitt Århuskontor till höghuset och 150 medarbetare kommer att arbeta där.

Byggnationerna av höghuset har inletts och KPMGs inflyttning sker senast april 2004.

 

 
Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.© Constellator 1997-2002

 

Click Here!

Upp