[an error occurred while processing this directive]

Senaste 

 

NCC förväntar helårsförlust på 2 miljarder kr

(011219) I delårsrapporten för januari-september, som offentliggjordes den 8 november, angavs att ett omfattande åtgärdsprogram stegvis börjat arbetas fram och att ett led i detta var att göra en riskanalys. Merparten av kostnaderna för åtgärderna beräknades belasta koncernens resultat under det fjärde kvartalet och förväntades omfatta betydande reserveringar, nedskrivningar och omstruktureringar. Som en följd av detta bedömdes resultatet efter finansnetto för helåret bli negativt.

- Vi är inte färdiga med genomgången av alla verksamheter ännu, men vi har kommit så långt att vi nu kan överblicka storleksordningen på kostnaderna för reserveringar, nedskrivningar och omstruktureringar. Analysen pågår fortfarande och en mer ingående redovisning kommer att lämnas i samband med att NCCs bokslutskommuniké offentliggörs den 12 februari 2002, säger NCCs VD Alf Göransson i en kommentar.

Mot bakgrund av den pågående genomgången av koncernen bedöms resultatet efter finansnetto för helåret uppgå till en förlust på cirka 2 miljarder SEK. Nedskrivningar av projekt och goodwill bedöms uppgå till cirka 1 miljard SEK. Vidare kommer förändrade avräkningsprinciper, främst inom Housing-verksamheten, att belasta resultatet med cirka 0.3 miljarder SEK. Resterande del av resultatförsämringen är hänförlig till planerade omstruktureringar, inklusive uppsägningskostnader. Kostnaderna för åtgärdsprogrammet belastar det fjärde kvartalet 2001 och inga ytterligare kostnader beräknas belasta 2002.

 

Mandamus höjer årsprognosen. Styrelsen föreslår ökad utdelning för 2001

(011213) Styrelsen bedömer idag att resultatet under 2001 kommer att uppgå till lägst 180 Mkr före skatt. Höjningen mot tidigare prognos beror främst på sänkt fastighetsskatt för 2001 och på lägre värmekostnader än normalt hittills under fjärde kvartalet. 

Mot denna bakgrund avser styrelsen att föreslå höjd utdelning för 2001 med 25 öre till 4.25 kronor per aktie. Denna utdelning motsvarar ca 80% av prognosticerat resultat exkl. reavinster.

 

 




Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.



© Constellator 1997-2001

 

Click Here!

Upp