[an error occurred while processing this directive]

Senaste 

kv4, 2000 

 

Skanska lämnar offentligt erbjudande

(011128) Skanska lämnar ett offentligt erbjudande om förvärv av resterande utestående aktier i polska Exbud

Skanska äger för närvarande 94 procent i det polska byggbolaget Exbud S.A. Skanska lämnar ett offentligt erbjudande om förvärv av resterande utestående aktier, anmälningsperioden för att anta erbjudandet löper från den 4 december 2001 till den 4 januari 2002. Erbjudandet omfattar 900 278 aktier till ett pris om 21 zloty per aktie (cirka 55 kronor).

Målsättningen är att avnotera Exbud S.A. från den polska börsen och att därefter driva verksamheten som ett helägt dotterbolag i Skanska.

 

Columna minskar kostnader genom att sälja utländskt förvaltningsbolag

(011126) Columna Fastigheter AB har avyttrat det holländska dotterföretaget Intercity Management BV. Bolaget sköter den ekonomiska förvaltningen av Columna Fastigheter AB:s utländska fastigheter och bolag, samt fastigheterna i de utländska intressebolagen.

- Försäljningen ingår i den långsiktiga strategin att successivt avyttra samtliga utländska fastigheter och dotterbolag, säger Columnas nye VD Joakim Bierfeldt.

- Genom ovanstående transaktion har Columna Fastigheter AB omvandlat en fast kostnad till en rörlig med ett sedvanligt förvaltningsavtal. Det betyder att vi får minskade förvaltningskostnader vartefter vi säljer de utländska fastigheterna.

Försäljningen medförde en förlust om cirka 1,3 Mkr. Förlusten har redovisats i det tredje kvartalets resultat.

 

 




Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.



© Constellator 1997-2001

 

Click Here!

Upp