Senaste  

1999  

[an error occurred while processing this directive]

 

Skanska säljer Costain-innehavet

(001102) Skanska säljer hela sin aktiepost, motsvarande 7,6% av kapitalet, i det brittiska byggbolaget Costain Group PLC som man har innehaft sedan 1997. Köpare är två av Costains nuvarande aktieägare. Försäljningen är ett naturligt led i Skanskas tidigare aviserade förvärv av det ledande brittiska byggföretaget Kvaerner Construction.

Resultatet från Skanskas och Costains gemensamma pågående projekt kommer fortsatt att ingå i Skanskas rörelseresultat under närmast följande år. Skanskas andel av pågående åtaganden uppgår till ca 160 miljoner pund, ca 2,3 miljarder kronor.

Försäljningen innebär en förlust på 30 miljoner kronor och ska redovisas i finansnettot för det fjärde kvartalet 2000.

 

Peab har avyttrat aktieinnehavet i Investeringssällskapet

(001030) Peab träffade i juni 2000 avtal om att överlåta sin ägarandel om 15 procent i Investeringssällskapet 1999 AB. Överlåtelsen förutsatte en sammanslagning mellan Investeringssällskapet och norskägda Bravida. Detta samgående har nu genomförts och i samband härmed har Peab avyttrat samtliga aktier i Investeringssällskapet.

Köpeskillingen uppgår till 130 Mkr, vilket ger en reavinst på 30 Mkr till Peab. Denna kommer att intäktföras under det 4:e kvartalet 2000.

Peab har i ett tidigare skede även bidragit till Investeringssällskapets finansiering genom att bistå med ett lån om 200 Mkr. Avsikten är att även denna finansiering så fort som möjligt skall avvecklas.

 

 




Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.



© Constellator 1997-2001

 

Click Here!

Upp