[an error occurred while processing this directive]

 

Avnotering av Hufvudstaden International AB

(971223) Styrelsen för Hufvudstaden International AB har begärt avnotering av bolagets aktie vid Stockholms Fondbörs. Sista dag för handel kommer att vara onsdagen den 30 dec 1997. Diligentia som har över 99% av röster och kapital har påkallat tvångsinlösen av utestående aktier.

 

Avnotering av Fabege-aktien

(971126) Sista dag för notering av Fabege-aktien kommer att vara den 2 december.

 

Columna på O-listan från den 26 november

(971119) Fastighetsbolaget Columna kommer att noteras på Stockholmsbörsens O-lista den 26 november. Noteringen avser bolagets B-aktier.

 

PriFast och Diligentia börsnoterar gemensamt hotellfastighetsbolag

(971006) En överenskommelse har träffats mellan de båda fastighetsbolagen PriFast AB och Diligentia AB om att skapa ett gemensamt hotellfastighetsbolag för den nordiska marknaden. Ett nytt bolag skall bildas till vilket PriFasts och Diligentias hotellfastigheter skall överföras. Vid bildandet kommer PriFast att äga 56% och Diligentia 44% av röster och kapital. PriFasts och Diligentias gemensamma avsikt är att senast under 1998 börsnotera bolaget. Namn på styrelseledamöter och verkställande direktör kommer att meddelas marknaden när dessa utsetts.

 

(970917) Vasakronan har enligt DN fått in ca 92% av aktierna i Gotic och kommer att så småningom genomföra tvångsinlösen av återstående aktier och varefter Gotic beräknas avföras från börsen någon gång under hösten.

 

Fermenta kommer att hålla extra bolagsstämma den 28 augusti. Förslag från styrelsen innebär bl a ändring av bolagets firma till "Columna Fastigheter AB". Stämman kommer också att ta upp styrelsens förslag om att begära listning på börsens O-lista.

 

Enligt DN (970605) har LE Lundbergs sällat sig till de företag som ansöker om att bli flyttade från Stockholmsbörsens A-lista till O-listan.
- Detta är nu genomfört (970814)

 

 




Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.



© Constellator 1997-2001

 

Click Here!

Upp