[an error occurred while processing this directive]

 

Tornet lämnar fem kommuner

(000105)  Fastighets AB Tornets dotterbolag ArosTornet säljer 14 fastigheter, i huvudsak i olika Norrlandskommuner, till ett pris av cirka 84 Mkr. Tre av fastigheterna är tidigare nämnda i en pressrelease från den 3 januari 2000.

Försäljningarna innebär en mindre reavinst och samtliga fastigheter utom en frånträdes efter årsskiftet. I och med försäljningarna lämnar Tornet fem kommuner: Arjeplog, Köping, Umeå, Härjedalen samt Luleå. I de tre förstnämnda kommunerna säljer ArosTornet en fastighet vardera, i Luleå säljs fem fastigheter och i Härjedalen två. Av resterande fyra försålda fastigheter är tre belägna i Borlänge och en i Avesta.

Försäljningarna i Borlänge är en del i en bytesaffär som innebär att ArosTornet samtidigt köper två fastigheter med kommersiella lokaler och bostäder i A-lägen i centrala Falun. Fastigheterna har en sammanlagd yta på cirka 4 300 kvm och köpeskillingen uppgår till 41 Mkr.

 


 


Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel. 

© Constellator 1997-2001

Click Here!

Upp