Att komma i gång

[ Tillbaka ]

 

Välkommen till diskussionssidan! Detta dokument innehåller grundläggande information som du behöver för att effektivt kunna delta i detta diskussionsforum. Om du stöter på problem, kontakta en av moderatorerna som finns under länkan Kontakt på huvudmenyn.

Läsa diskussioner

Vem som helst med tillgång till WWW kan delta i diskussionerna i detta forum. För att kunna läsa diskussionerna som du är intresserad av klickar du med enkelklick på länkarna i ämne- och underrubriklistan. Du kan navigera bakåt och framåt genom att klicka på navigeringslistan högst upp på varje sida.

Bidrag till diskussioner

Om du vill skicka ett meddelande till en befintlig diskussion ska du fylla i fältet "Lägg till meddelande" längst ner på sidan. Du kan använda formateringskoder eller HTML för att formatera din post. Om du måste ha ett användarkonto (användarnamn och lösenord) för att kunna skicka meddelanden till en diskussionssida, bestäms detta av moderatorer som bevakar sidan, men vissa diskussionssidor är offentliga. Följ instruktionerna noga och fyll i alla nödvändiga uppgifter.

Om knappen "Skapa ny diskussion" finns på sidan kan du klicka på den för att påbörja en ny diskussion. Då visas rubriken du har skrivit tillsammans en underrubrik och den inledande meningen i diskussionen. När du har fyllt i ämnet följ då instruktionerna i stycket ovanför om hur man skickar meddelanden.

Sökning i forumet

Du kan söka på diskussionssidan med tidsökning (Sök nytt meddelande) eller genom matchning av text (Nyckelordssökning). Dessa två sökmetoderna underlättar sökning av intressanta diskussioner.

När du vill söka nya meddelanden, klicka på länken "Nya meddelanden" i huvudmenyn. Om du har ett konto med ett giltigt användarnamn och lösenord, ska du skriva in dessa i rätt fält, då sker sökning efter meddelanden som kommit efter den senaste sökningen. Om du inte har något konto, kan du fortfarande söka efter nya meddelanden genom att använda någon av de andra sökmöjligheterna. Fälten "Senaste dag" och "Senaste vecka" i huvudmenyn motsvarar sökning efter meddelanden som kommit inom senaste dygnet respektive senaste veckan.

Om du vill söka med nyckelord, ska du klicka på länken "Nyckelordssökning" i huvudmenyn. Specificera sedan orden som ska användas i sökningen. Ytterligare information beträffande "Nyckelordssökning" visas också på söksidan. När sökningen är klar och du vill se sökresultatet, ska du klicka på länkarna till sidorna eller klicka på länkarna i sökresultatet för att kunna se meddelanden som innehåller nyckelordet.

Skapa ett användarkonto

Det finns följande fördelar med att skapa ett användarkonto i detta system:

Om du vill skapa ett användarkonto, klicka först på länken "Min profil" i huvudmenyn och kontrollera om länken "Omedelbar registrering" finns. Om denna länk saknas på sidan, kan du skicka ett e-postmeddelande till en av moderatorerna som finns i listan på "Kontaktsidan" och begära ett användarkonto. Var noga med att inkludera din e-postadress, ditt fullständiga namn och önskat lösenord.

Mer användarinformation

Mer information om hur man använder detta system finns att läsa i avsnittet Formatering och avsnittet Felsökning, som både finns i huvudmenun. Om du har frågor eller funderingar kan du antigen skicka dem till lämplig post på diskussionsforumet eller kontakta en av moderatorerna eller sidansvarig på "Kontaktsidan".

Regler - vett och etikett ("Netikett")

När du skriva ett meddelande ska du uppträda lika artigt som om det vore ett riktigt samtal. Oförskämdheter, förolämpningar och personangrepp tolereras ej. Man behöver ej hålla med vissa åsikter eller acceptera idéer eller fakta, men du ska alltid visa hänsyn och respekt för personerna du diskuterar med. Alla människor tänker inte lika, och när vi tänker, så tänker vi bättre tillsammans. Och det är just det som är roligt och lärorikt. Kom i håg att meddelanden du läser reflekterar författarnas åsikter och ej moderatorernas eller den som är ansvarig för sidan.

[ Tillbaka ]

Copyright © 1998, DiscusWare, LLC, all rights reserved

 

Click 	here!